Heb je je ooit afgevraagd waar het eten op je bord vandaan komt? Veel van wat we eten reist duizenden kilometers voordat het op onze borden belandt. Rijst uit Aziรซ , avocado’s uit Zuid-Amerika
, bananen uit India
: ๐๐ ๐ก๐๐ก๐๐๐ ๐๐๐ ๐ก๐๐๐ ๐ฃ๐๐ ๐๐๐ง๐ ๐๐๐๐ง๐๐ ๐๐๐ ๐๐๐๐๐๐๐ ๐ก๐๐ก ๐ค๐๐ 30.000 ๐๐๐๐๐๐๐ก๐๐! Dat is van hier naar Australiรซ en terug!
๐ป๐๐ ๐๐๐๐ก โ๐๐ก ๐๐ก๐๐ ๐๐๐ ๐๐๐ ?
Voordat eten in de winkel ligt, wordt het vaak op veel plaatsen bewerkt. Een vis kan bijvoorbeeld gevangen worden in de oceaan , schoongemaakt worden in een ander land en dan pas naar Nederland komen om verkocht te worden. Al deze stappen maken de reis van ons eten nog langer.
๐ต๐๐ก๐๐ (๐ค)๐๐ก๐๐, ๐ต๐๐ก๐๐ ๐๐๐ฃ๐๐
Vrachtwagens, schepen en vliegtuigen die ons eten vervoeren stoten veel gassen uit die slecht zijn voor het milieu . Ook is het eten vaak minder vers als het van ver komt. We proberen bij Lerend-Eten zo veel mogelijk lokaal groente en fruit te leveren. Dit is beter voor het milieu en helpt ook de lokale boeren!
๐๐จ๐จ๐ซ ๐ฆ๐๐๐ซ ๐ญ๐ ๐ฐ๐๐ญ๐๐ง ๐จ๐ฏ๐๐ซ ๐ฐ๐๐๐ซ ๐จ๐ง๐ฌ ๐๐ญ๐๐ง ๐ฏ๐๐ง๐๐๐๐ง ๐ค๐จ๐ฆ๐ญ, ๐ค๐ฎ๐ง๐ง๐๐ง ๐ฐ๐ ๐๐๐ญ๐๐ซ๐ ๐ค๐๐ฎ๐ณ๐๐ฌ ๐ฆ๐๐ค๐๐ง. ๐๐ข๐ญ ๐ข๐ฌ ๐ ๐จ๐๐ ๐ฏ๐จ๐จ๐ซ ๐จ๐ง๐ฌ, ๐๐ ๐ฅ๐จ๐ค๐๐ฅ๐ ๐๐๐จ๐ง๐จ๐ฆ๐ข๐, ๐๐ง ๐๐ ๐ฉ๐ฅ๐๐ง๐๐๐ญ