Onze kippen onze zorg Kip Kuijpers Kip

Omdat ik van koken en lekker eten houd…

Koken en lekker eten waren altijd al een hobby van me. Nadat ik eerst een aantal jaren als automatiseerder heb gewerkt, merkte ik dat daar niet heel gelukkig van werd. In die periode in de jaren 80, kwam de eerste PC het kantoor binnen en dat leidde tot veel onrust en angst bij de medewerkers. Mijn creativiteit en ondernemingslust viel daar niet in vruchtbare aarde en daarom besloot ik samen met twee broers in het eigen boeren-bedrijf te stappen.

We ontwikkelden ons snel tot een breed … sinds .. genoemd.

Onze bedrijfsmissie is: ‘Lekker Eten Voor Iedereen’ en deze staat groot op de gevel van ons bedrijf in Grubbenvorst. Als je op de A73 rijdt, zie je het duidelijk liggen. Het staat voor smakelijk en fatsoenlijk geproduceerd eten met respect voor het milieu, de omgeving de mensen en de dieren. Voorwaarde daarbij is dat het  voor een normale prijs gemaakt moet kunnen worden zodat het voor mensen met een wat krappere beurs ook beschikbaar is.    

Ik heb aan de wieg gestaan van Lerend-Eten. Het samenwerken met andere ondernemers aan Lerend-Eten is erg inspirerend en past precies bij onze missie. Hoe krijgen we een duurzame lekker en betaalbare maaltijd op tafel en hoe leren we onze kinderen om het eten weer te waarderen voor wat het is? Waar komt het vandaan, hoe smaakt het, wat zijn de alternatieven en waarom is het belangrijk om voedzaam en gezond ter eten? Het is erg fijn om daar aan mee te werken!

Marcel Kuijpers